Foto

Botsende auto's veroorzaken file's.

Ons probleem is dat er auto's botsen die file's veroorzaken. Wij willen voorkomen dat auto's botsen, daarom gaan we een band van een magneet om elke auto verwerken. Elke auto heeft dan een band met een '+' magneet om de auto. Wanneer de auto dreigt te botsen, werken de twee banden die om de twee auto's zitten, tegen elkaar. Daardoor wordt de auto afgeweerd en ontstaat er geen botsing. Nu er geen botsing is krijgen we minder file's waardoor er minder CO2 uitstoot is. Een magneet bestaat vooral uit een strook metaal met elektriciteit Je wielen draaien rond. Als je binnenin de auto een dynamo plaatst kan je uit die rond draaiende wielen energie opwekken. Die energie sla je op. Als je dan toch in de file komt te staan kan je die energie gebruiken om de kleine stukjes in de file te rijden. Dan hoef je je motor niet aan te laten staan waardoor er minder CO2 uitstoot is. Als we deze techniek meer ontwikkelen kunnen we dit later misschien wel gebruiken om auto's volledig op deze manier te laten rijden.

Peptalks (0)

Meer informatie

Provincie
Drenthe
School
Keizer Karel College
Voor wie is deze uitvinding bedoeld? Beschrijf de doelgroep.
voor de autorijders en de natuur/milieu
Van welk materialen wordt jullie uitvinding gemaakt? Waarom juist die materialen?
metalen plaat met elektriciteit oftewel een magneet, een grote dynamo. De dynamo gebruiken we om energie op te wekken en de magneet om botsingen te voorkomen.
In welke winkel zou je deze uitvinding kunnen vinden of waar kun je hem kopen?
bij een autobedrijf
Wat zal jullie uitvinding ongeveer gaan kosten? Leg uit waarom?
niet enorm veel geld omdat elke auto een magneet nodig moet hebben en een dynamo, maar dat moeten we nog verder uitzoeken. maar waarschijnlijk wordt de auto niet veel duurder.
Hoe milieuvriendelijk is jullie uitvinding? Hoe kun je het meer duurzaam maken?
ja onze uitvinding is milieuvriendelijk, het is al veel duurzamer want het zorgt ervoor dat er minder CO2 uitstoot waardoor de opwarming minder snel zou gaan.
Wat maakt jullie uitvinding zo bijzonder?
we hebben een idee bedacht die milieuvriendelijk is en ook nog andere problemen voorkomt.

Video's

Laatste stemmen (1 totaal)

Arwen
>> stem