Foto

paarse walvis

ons probleem is dat er op wereldwijde stranden te veel walvissen stranden, en dat mensen die met de hand terug in zee moeten krijgen. dat is zwaar werk en duurt lang, soms zijn mensen zelfs te laat en op den duur sterven walvissen. onze oplossing: schepen hebben sonars en die maken een hoog geluid dat wij mensen niet kunnen horen maar walvissen wel. en de walvissen hebben er erg veel last van. dus is onze oplossing om sonars op alle stranden te doen zodat de walvissen niet naar het strand gaan en dus niet kunnen stranden. Dit is niet alleen effectief, maar ook goedkoop, omdat er al veel van deze sonars in zee liggen, voor de navigatie van schepen. Onder die sonars hoeft het geluid alleen het hoge geluid geplakt te worden. Dit gaat niet veel geld kosten, zeker niet in vergelijking met het aantal walvissen dat we ermee redden.

Peptalks (0)

Meer informatie

Provincie
Overijssel
School
Etty Hillesum Lyceum, de Boerhaave
Voor wie is deze uitvinding bedoeld? Beschrijf de doelgroep.
walvissen
Van welk materialen wordt jullie uitvinding gemaakt? Waarom juist die materialen?
gerecycled plastic en metaal. omdat gelijksoortige sonars die voor andere doelen gebruikt worden ook van dit materieel zijn gemaakt.
In welke winkel zou je deze uitvinding kunnen vinden of waar kun je hem kopen?
Deze kun je niet kopen. Ze liggen dicht bij de kust.
Wat zal jullie uitvinding ongeveer gaan kosten? Leg uit waarom?
in totaal ongeveer 3 miljoen euro. Een kleine sonar kost ongeveer 150 euro. Onze sonars zijn groter en hebben extra snufjes. In totaal schatten wij daarom 2000 euro per stuk. Wij denken dat in totaal 1000 sonars nodig zijn. Dat kost 2 miljoen euro. Dan heb je nog de mensen die de sonars moeten gaan bouwen. Dit is een moeilijke klus en daarom denken wij dat het betalen van de werknemers in totaal wel 1 miljoen euro kost. 3 miljoen schatten wij dus.
Hoe milieuvriendelijk is jullie uitvinding? Hoe kun je het meer duurzaam maken?
best milieuvriendelijk. Het zorgt tenslotte dat minder dieren sterven. Ook worden ze al gebruikt voor schepen en ook daarbij gaan niet al te veel dieren/milieu kapot/dood. Daar komt nog bij dat het gerecycled metaal en plastic is, en gerecycled is goed voor het milieu.
Wat maakt jullie uitvinding zo bijzonder?
dat het redelijk goedkoop en toch erg effectief is.

Video's

Laatste stemmen (0 totaal)

Er is nog niet gestemd op dit profiel.
>> stem