Foto

Combot

Hallo Wij zijn Dagmar, Esmée en Josefien de ontwerpers van COMBOT.  COMBOT= communication combination robot.  Wij willen communicatie nog makkelijker maken. Niet alleen binnen Nederland maar over de hele wereld. Wij willen een robot ontwerpen die jou en je medewerkers helpt met communiceren met andere landen. Zodat je jouw ideeën kan delen, presentatie kan volgen, nieuwe ontwikkelingen van het bedrijf volgen en nog veel meer.  Je hebt een robot. De robot kan van alles. Omdat je bij elke locatie per bedrijf dezelfde robot hebt, dan kunnen de robotten samen communiceren. De robot  bestaat uit verschillende onderdelen:
-      Je hebt de ogen, daar zit de camera in, zodat ze op andere plekken kunnen mee kijken 
-      Op de buik zit een touchscreen tv waar je kan zien waar presentatie geven worden. Je kan dus kiezen bij welke locatie je wilt zijn. Natuurlijk moet dat bedrijf de robot wel klaarzetten op een goeie plek, zodat je mee kan kijken. 
-      In de benen zit opslagruimte voor de VR-brillen. De VR-brillen zijn voor de par mensen die de presentatie willen zien. Ook zit er in de benen opslagruimte voor koptelefoons. Want je wilt ook geluid hebben. 
-      Wil je een vraag stellen dan zeg je: ‘Combot mag ik een vraag stellen?’ Hij communiceert dan met de andere robot. Bij die robot gaat een lichtje aan zodat de mensen daar weten dat er iemand een vraag heeft. Op het touchscreen zie je dan uit welk land de vraag komt.  

Als je met een groep mensen iets wilt volgen dan heb je een hele grote televisie van KPN waar je op kan kijken. 
 

Peptalks (6)

Meer informatie

Provincie
Zuid-Holland
School
Coornhert Gymnasium
Voor wie is deze uitvinding bedoeld? Beschrijf de doelgroep.
Bedrijven
Van welk materialen wordt jullie uitvinding gemaakt? Waarom juist die materialen?
Metaal, ijzer, aluminium, glas
In welke winkel zou je deze uitvinding kunnen vinden of waar kun je hem kopen?
Bestellen bij combot.com of bij de winkel Combot of bij Kpn
Wat zal jullie uitvinding ongeveer gaan kosten? Leg uit waarom?
Per bedrijf, per locatie= 500.000 ongeveer. Vr-brillen 10 tot 20, tv's (kpn), robot 2x, koptelefoons 10 tot 20, touchscreen tv, camera's.
Hoe milieuvriendelijk is jullie uitvinding? Hoe kun je het meer duurzaam maken?
Best wel milieuvriendelijk want je hoeft niet over te vliegen als je iets wilt volgen in een ander land.
Wat maakt jullie uitvinding zo bijzonder?
Het is bijzonder omdat je er heel veel mee kan. Je kan er niet alleen mee luisteren, maar ook kijken, vragen stellen, het contact tussen landen wordt makkelijker.

Video's

Laatste stemmen (46 totaal)

Maarten
Karin
Els
Dirk Frikkee
Reinoud
>> stem