Jury


Ook dit jaar zijn er weer meerdere inspirerende en enthousiaste professionals betrokken bij de Junior Innovation Challenge. Bart Boonstra zal als ambassadeur de finale dagpresenteren. Een vakkundige jury beoordeelt alle innovatieve inzendingen en zijn tevens verantwoordelijk voor het kiezen van de uiteindelijke winnaar.

Ambassadeurs

Bart Boonstra

Bart Boonstra is ambassadeur van de Junior Innovation Challenge! In 2007 begon hij zijn carrière als acteur bij Onderweg Naar Morgen. Ook speelde hij in andere televisieseries zoals Goede Tijden Slecht Tijden. In 2009 eindigde Bart als een van de finalisten in de talentenjacht "Popstars" van SBS6. Tegenwoordig is Bart Boonstra presentator bij Nickelodeon. Bart is dus eigenlijk een beetje van alle markten thuis, hij zingt, acteert, presenteert en is ook nog eens journalist!


Henkjan Smits

Henkjan Smits is tegenwoordig dagelijks als presentator van 'Tijd voor MAX Radio', van 18.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5, te horen. Hij werd bekend in 2002 als juryvoorzitter van Idols en heeft zich volop gespecialiseerd op talentontwikkeling. Naast zijn radiowerk geeft Henkjan lezingen, masterclasses, coaching en Business X Factor Trainingen. Hij volgt het digitaliseringsdossier op de voet. Afkomstig uit de muziekindustrie heeft hij gezien wat er gebeurt als je je afsluit voor disruptie van een branche. Hij heeft een fijne neus voor nieuwe applicaties die uniek en maatschappelijk waardevol zijn. Hij verbindt mensen en bedrijven en daagt ze uit om op creatieve wijze hun grenzen te verleggen. daarom is Henkjan vanaf de start betrokken geweest bij de Junior Innovation Challenge.

Juryleden


Joost Bazelmans

Onze professionele wereld verandert sneller dan ooit. Om deze ontwikkelingen bij te houden en wendbaar te blijven is continu leren en ontwikkelen een must. In het proces van trainen en ontwikkelen helpt mijn bedrijf RMMBR organisaties en de medewerkers het beste uit digitaal leren te halen. Bij RMMBR ontwerpen, bouwen en leveren slimme en duurzame leeroplossingen die de prestaties van personen en organisaties verbeteren. Leeroplossingen met impact, die daadwerkelijk het verschil maken. Maatwerk of ontwikkeld met bestaande middelen. Voor ieder device, ieder scherm in iedere taal. Dat is wat we leveren!


Janneke Niessen

Janneke Niessen is ondernemer, investeerder, mentor van startups en bedenker van een boek! Ze heeft een grote liefde voor technologie en probeert andere meiden hier net zo enthousiast voor te krijgen! Janneke bedacht samen met Niki Smit het boek 'Project Prep', waarin 2 jonge meiden een mode-app maken. Met dit boek wil Janneke laten zien dat technologie cool is en je al je dromen kunt realiseren. Janneke investeert in startups en is actief om ervoor te zorgen dat digitale vaardigheden ook op school gegeven worden. In 2014 was Janneke EY Ondernemer van het Jaar, dit was een van de vele onderscheidingen die Janneke als ondernemer heeft ontvangen.


Ingrid Tappin

Ingrid Tappin houdt zich als Senior Marketing & Innovation bij Accenture bezig met innovatie, transformatie en leiderschap. Zij zet zich in als Change Agent en helpt financiële leiders met het vormgeven van de toekomst van hun industrie. Ingrid heeft veel ervaring in leidinggevende functies, heeft een eigen startup opgericht, vormt en leidt digitale teams en bedenkt advies- en trainingsprogramma's voor managementteams. Haar focus ligt op het aandrijven van innovatie en verandering binnen de dienstenindustrie


Marcella Madern

Marcella Madern is werkzaam bij de Research & Development afdeling van DSM Food Specialties in Delft. In haar werk heeft ze dagelijks te maken met innovatie op het gebied van biotechnologie. Daarnaast is zij Jet-Net coördinator voor DSM Delft, waarbij zij middelbare scholieren kennis laat maken met techniek. Techniek is ontzettend breed en er is al zoveel mogelijk, maar er kan nog zoveel meer. Daarom is het belangrijk dat scholieren al vroeg met techniek in aanraking komen en met hun onbegrensde blik zorgen voor nieuwe creatieve ideeën.


Tim van der Wiel

Tim richtte GoSpooky samen op met Liam Tjoa. Hij ontdekte de kracht van sociale media 6 jaar geleden toen hij een Twitter netwerk beheerde met een bereik van meer dan 1 miljoen Nederlandse jongeren. GoSpooky is een creatief bureau en software platform, gericht op stories. Afgelopen jaar slaagde Tim voor zijn VWO diploma en gaf het Amerikaanse zakenblad Forbes hem een plek in hun 30 Under 30 lijst. Daarbij won GoSpooky de SAN New Kids on the Block Accent.


Koen Walet en Thomas Dijkstra

Thomas Dijkstra (links, 12 jaar)en Koen Walet (rechts, 13 jaar) zijn de bedenkers van Wheelfree, het winnende idee van vorig jaar. Zij wonen in Amstelveen en gaan daar naar de tweede klas in het Technasium van het Keizel Karel College. Centraal hierbinnen staat het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O), waarbij leerlingen in teamverband projectmatig werken aan actuele bètatechnische opdrachten van echte opdrachtgevers.
De twee vrienden kennen elkaar al sinds de bassischool en schermen bij Schermschool Tréville. Zij doen succesvol mee aan nationale en internationale toernooien.
Door praktische ervaringen met minder mobiele grootouders is het idee van Wheelfree ontstaan.

Het winnende concept in een notendop:
Ouderen en gehandicapten die minder mobiel zijn kunnen niet altijd op alle wenselijke bestemmingen zonder obstakels komen. Een hulpmiddel hierbij is Wheelfree, een app waarbij een aangepaste route kan worden gevonden om zonder trappen, opstapjes of andere moeilijkheden op de bestemming te komen. Het is een interactieve app waarbij de gebruiker ook ervaringen kan delen met andere gebruikers. Rolstoel of rollator gebruikers kunnen zo veilig en makkelijk hun weg vervolgen en dat zorgt voor een zeker en veilig gevoel.

Thomas en Koen vinden het erg leuk om deel te nemen in de Jury van dit jaar. Zij kijken uit naar de ideeën van dit jaar.